Hellre sent än aldrig kommer jag nu lägga ut några bilder från glöggpaddlingen med tjörns kajakklubb. Traditionsenligt föll paddlingen på lördagen innan den tredje advent. Och vilket lyckat datum det blev…:-) Av 18 anmälda var det till slut 8 som trotsade de dåliga vägförhållandena och plöjde sig fram till Ellös, vår startplats.

Väl där låg nysnön cirka 10cm högt och det började redan att töa.

Efter lite tjattrande och omklädning till den ”lilla gula” sjösatte vi smidigt vid en snösmörjd ramp och tog oss ut genom hamnen…

… och längs med de snöklädda bergsknallarna – en perfekt kontrast till den gula kolfiberkajaken!

Inte långt från Malös strömmar tog vi en liten överläggning om vägvalet och fick en väldig nyfiken åhörare som även efteråt följde oss en liten bit längs med vägen.

Nu vände vi kosan mer västerut för att även upplea lite ytterskärgårdskänsla. Inte länge därpå gjorde de gråa molnen som hade hängt över oss allvar och överöste oss och hela landskapet med vackra vita flingor…

…så att vi snart såg ut som paddlande snögubbar.

När det vankades lunch märkte vi snart att vår tilltänkta fina vik med sandstrand och lä var en ouppnåelig dröm. En isbariär av stora mått visade sig helt helt oövervinnelig.

Så vi backade och fick hålla till godo med en hastig påkommen plan B. Vi hittade ett landstigningsställe och kunde snart sitta under några tallar i regn-och snödropp och inmundiga de medhavda läckerheter. Men snart nog längtade alla till sittbrunnens värme och skydd (även om kajakerna inte såg helt så inbjudande ut från håll, halvt insnöade .

Slutetappen var snabbt avklarat ovch som dagens kröning absoverades årets sista 2 rollar, en höger och en vänster. Detta är dokumenterat på en film jag själv inte har lyckats se ännu…

Sen var det bara dags att packa bilen, tacka alla trevliga medresenärer samt organisatorn Anett Bargel ( Stort tack att du inte gav upp!!!!! ) och svischa hem till familjen!

Kan bara rekommendera alla att hänga med nästa år när det är dags igen!

/ Andi