Här bara några glimtar av sommarens stora äventyr- en paddling längs med Helgelands fantastiska kust!

En kust med ostadigt väder och en hel del hyffsat långa överfarter (om man är van vid västkustgyttret…:-)
Gurppen består av mestadels friluftsfrämjare från Munkedalstrakten som stod för planeringen och hade snällheten att låta oss få åka med! Tusen tack för detta underbara äventyr!!!!!

Här startar vi i Nessna, det blåser och regnar och det är långt iland. Men kul att komma iväg i alla fall och pröva sina krafter….


En liten holme med bara gräs, ett nysytt tält och ett uppsprickande molntäcke som för första gången ger oss en glimt av landskapet runt omkring…


Dag 2 börjar lovande med måttliga vindar, blå himmel och en grupp, sugen på äventyr! I förgrunden Ingvar från Vänersborg.

Här ser vi för första gången ön vi aldrig skulle nå: Lovunda, Lunnefågelön som reser sig som en gigantisk klippa ur havet, hög nog för att fånga sitt alldeles egna moln.

Tack vare Per-Erik och Kristina hittar vi ett litet paradis i form av en korallstrand och en äng, så perfekt till att tälta som det bara går. Ett litet paradis med en kuliss som heter duga. Här drev min lilla älskling iväg och la sig i perfekt position för ett foto. Tyvärr fanns en droppe vatten kvar på lensen från senaste rollen…


Tältet är rest, blommorna doftar, allt hänger på tork och maten är på gång. Tänk vad enkelt livet kan vara. JAg med Helena på ”besök”.

Vidare går det mot nya vyer i vatten som påminner om Thailand, alldeles turkost. Tyvärr håller temperaturen inte helt måttet: 14 plusgrader lockar inte direkt till en utdragen simtur…:-)


Lovunda igen, fast utan moln, och en kajak, fullastat med allt som behövs för en vecka på egen hand. Inget fribord direkt att tala om. Men allt som allt klarade den norrlandsutflykten med stor elegans!

Längtar redan efter nästa tur med min lilla baidarka-packåsna !!!!! Kanske till och med en lite längre…

/ Andi